Saadet Partili Arıkan’dan Karadeniz’deki sel bölgesine ziyaret

BordoBereli

Genel Mod
Global Mod
Saadet Partisi Teşkilatlanmadan Sorumlu Genel Lider Yardımcısı Mahmut Arıkan birlikteinde bulunan Saadet Partisi Genel Yönetim Konseyi Üyesi Hasan Uzun, Saadet Partisi Artvin Vilayet Müfettişi Alım Uzuner, Rize Vilayet Lideri Muhammet Kaçar ve Trabzon Vilayet Lideri Cevat Kurt, Artvin ve Rize’de yaşanan sel felaketinin akabinde mağdur olan bölge halkını ziyaret ederek, bölge de incelemelerde bulundu.

Mahmut Arıkan ve birlikteindeki heyet maddi kayıpları olan bölge halkıyla temasa geçerek, yaşanan sel felaketinde mağdur olan vatandaşlara geçmiş olsun dileklerini iletirken, sel felaketi daha sonrası bölgede yapılan çalışmalar hakkında mahallî yönetici ve yetkililerden bilgi aldı.

Yaptığı incelemeler daha sonrasında açıklamalarda bulunan Arıkan, Karadeniz’de yaşanan sel felaketinin kendiliğinde olmadığını belirtirken global manada yaşanan iklim değişikliğinin de bunun tek niçini olmadığını söylemiş oldu. Mahmut Arıkan açıklamasında şu tabirlere yer verdi.

“Doğa ile savaşan değil, doğayı okuyan bir anlayış”

‘’Geçtiğimiz hafta Rize’de yaşanan sel felaketinde mağdur olan ve vefat eden vatandaşlarımızın acısını yaşarken bu hafta da bir daha çok yağmurlar niçiniyle bir daha Rize ve Artvin de yaşayan bölge halkımız büyük bir sel felaketiyle karşı karşıya kaldı. Geçtiğimiz hafta yaşanan sel felaketinde hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet yakınlarına da baş sıhhatimizi ilettik. Bu felakette ziyan goren tüm vatandaşlarımıza da geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum ve buradan bu felaketin sorumlusu olan yetkililere seslenmek istiyorum. Bu yaşanan felaketlerden ders çıkarılmalı ve tabiat ile savaşan değil, doğayı okuyan bir ömür üslubu geliştirerek bu doğrultu da siyasetler yapılmalı. Burada yaşayan bölge halkımız büyük bir mağduriyet içerisinde, maddi hasarlar ve insanımızın ziyanı için toplumsal devlet kesinlikle bakılırsavini yapmalı.

“yeniden gözden geçirilmeli”

Arıkan bu bölgede yürütülen projelerin gözden geçirilmesi gerektiğini söz ederek, şu tabirleri kullandı:

‘’Karadeniz Bölgemiz iklimi niçiniyle bol yağış alan bir bölge, geçtiğimiz yıllarde de sel felaketleri yaşanıyordu fakat, tahribat bu kadar fazla yaşanmıyordu. Son vakit içinderda yaşanan sel felaketleri yalnızca bir doğal afet olarak nitelendirilmemeli, bu felaketlerin sebepleri kesinlikle araştırılmalı. Bilhassa bu bölgelerde yapılan yanlış siyasetler felaketlerin tetikleyicisi olmuştur. Bu bölgenin iklimsel istikrarını bozan baraj, gölet ve güç santralleri projelerinden, günü kurtarma ve rant peşinde koşan belediyelerin yanlış dere ıslahları, tarım yerlerinin imara açılarak ekolojik istikrarın bozulmasına sebep olan asfalt, beton belediyeciliğinden derhal vazgeçilmelidir. Bu bölgede yapılan endüstriyel tarım, endüstriyel hayvancılığın önünü açan projeler yine gözden geçirilmelidir. Temennimiz bundan daha sonra bu biçimde felaketler yaşanmasın ve can kayıplarımız olmasın, yaşanan sel felaketlerinde mağdur olan bölge halkımıza yinedan geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum.’’