‘Sahte aşı belgesi’ skandalı istifa getirdi

Gattuso

New member
Almanya Bundesliga 2 takımı Werder Bremen’de teknik yönetici Markus Anfang’ın ismi geçersiz Aşı evrakı skandalına karıştı. Alman hükümeti, Markus Anfang ve yardımcısı Florian Junge hakkında düzmece aşı evrakı düzenlemekten soruşturma başlattı.

Anfang yalanladı

Perşembe günü başlatılan soruşturma daha sonrası bir açıklama yapan Anfang; “Suçlamaları reddediyorum. Ben de her Almanvatandaşı üzere resmi bir aşı merkezine giderek iki sefer aşı yaptırdım ve bunun karşılığında bir daha herkese verilen sarı aşı evraklarından aldım. Eczaneye gidip bu evrakımı dijital ortama aktardım. Bu adımları yaparken hiç bir sorun yaşamadım. Umarım bu karışıklık bir an evvel düzelir” sözlerini kullandı.

misyonundan İstifa Etti

Uydurma aşı dokümanı düzenlediği nedeni öne sürülerek hakkında soruşturma açılan Anfang, tezleri reddetmesinin akabinde bu sabah vazifesinden istifa etti. Werder Bremen’den yapılan açıklamada teknik yönetici Markus Anfang ve yardımcısı Florian Junge’nin nazaranvlerinden istifa ettiği açıklandı.

“böyle bittiği için üzgünüm”

Werder Bremen resmi sitesine istifa sonucuyla ilgili açıklama yapan Anfang; “Kulübü, kadrosu ve ailemi etkileyen bu durumun akabinde çabucak istifa etme karar aldım. Bu bahsin kimseye ziyan vermesini istemiyorum. Werder Bremen’den bu türlü ayrıldığım için üzgünüm. Burada hoş bir çalışma ortamı var, herkese emekleri için teşekkür ederim.” dedi.