“Sedat Peker Dubaili yetkililer tarafınca konutundan alınmış durumda; bir görüşme gerçekleştiriliyor”

BordoBereli

Genel Mod
Global Mod
Organize cürüm örgütü liderliğinden karar giyen ve belli günlerde YouTube’da yayınladığı görüntülerle devletteki kıymetli isimlerle ilgili argümanlarda bulunan Sedat Peker, bugün yayınlayacağını söylemiş olduği 10. görüntüyü yayınlamayınca toplumsal medyada yakalandığına dair kimi argümanlar gündeme geldi. Gazeteci Barış Pehlivan, basın danışmanı olarak bilinen Emre Olur‘un, Peker’in Dubaili yetkililerin daveti üzerine toplantıda olduğu ve yanında cep telefonunun bile olmadığı bilgisini aktardı.

Twitter’da ‘Amygdala Society’ isimli hesaptan “Sedat Peker bugün 06.50’de MİT operasyonu ile yakalandı” argümanının akabinde Peker’e yakın kaynaklardan ‘hemen çabucak yakalanmadığına’ yönelik açıklamalar yapıldı.

Barış Pehlivan kaynağından aldığı bilgiyi aktardı; “Bu bir gözaltı demektir”

Halk TV’de Peker’e yakın kaynaklardan aldığı ayrıntıları aktaran gazeteci Barış Pehlivan şu açıklamaları yaptı:

“İddia bir toplumsal medya hesabında bilhassa gündeme getirildi. O sav yayılmaya başlandığı andan itibaren, yani Peker’in bir operasyon kararı yakalandığı savı gündeme geldiğinden beri ben de kaynaklarıma soruyorum. Milletlerarası bir operasyon yapılması gerekiyor. Birinci edindiğim bilgi, Türk güvenliğinin peşinde olduğu ve yakalanmasına ramak kaldığına dairdi. sonrasındasındasında Peker’e yakın olduğu bilinen birtakım isimler var, örnek veriyorum Emre Olur. Özelliği ne? Peker’le bağını saklamayan hatta kendisini basın danışmanı üzere lanse eden, en son Süleyman Özışık’ın Peker’le ilgisine dair görüntüleri paylaşan bir isim. Birinci ulaştığımda şöyleki bir tezde bulundu. Doğruluğu teyit edilmemiş bir argüman. Birinci tezi şuydu, ‘Ben geceden beri bağlantı halinde değilim. Ulaşmaya çalışıyorum.’ ondan sonrasındaki toplantıda ise şöyleki bir bilgi verdi. Bu da bir argümandır.

Dedi ki ‘Ben nerede olduğuna dair bilgi sahibi oldum. Dubaili yetkililer tarafınca kendisi konutundan alınmış durumda. Bir görüşme gerçekleştiriliyor. Hala o toplantıda. Konuttakiler de tam olarak nerede olduğunu bilmiyor. Yanında telefonu yok. Paylaşım yapamıyor’. Lakin ben ‘Bu bir gözaltı demektir’ dedim. Gözaltı olmadığı savında. ‘Davet’ sözünü kullanıyor. Bana kalırsa bu bir gözaltıdır. Gözaltında olmadığını tez ediyor. Türk yetkililerin devrede olmadığını tez ediyor. Özetle şu an Türk yetkililer tarafınca bir operasyona uğramadığını fakat Dubaili yetkililer tarafınca bir görüşme yapıldığı argümanını benimle paylaştı. Peker’in avukatı Ayhan Sağıroğlu Halk TV’ye konuştu. Yakalandı savının gerçek olmadığı savını lisana getirdiler. Ellerinde o denli bir bilgi olmadığını belirttiler.”

Peker, 10. görüntüsünü ‘aperatif’ olarak tanımladı; görüntüyü yüklemedi

Sedat Peker, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Korkut Eken, Mehmet Ağar, AK Parti Milletvekili Tolga Ağar, eski başbakan Binali Yıldırım ve oğlu Erkam Yıldırım ile gazeteciler Haydi Özışık, Süleyman Özışık, Veyis Ateş’in de ortalarında bulunduğu birfazlaca isimle ilgili görüntüler yayınlamış, çeşitli tezlerde bulunmuştu.

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Lideri Recep Tayyip Erdoğan ile ilgili de görüntü yayınlayacağını duyuran lakin AB Lideri Joe Biden ile görüşmesinin daha sonrasına ertelediğini söyleyen Peker, son olarak yemin ettiği 10. görüntüyü yayınlayamamıştı.

Twitter’da Peker’in sessizliği gündem oldu

YouTube haricinde Twitter’ı faal kullanmaya başlayan Sedat Peker, bugün paylaşım yapmayınca yakalandığı tezleri gündem oldu