Setten paylaştığı fotoğraf kâbusu oldu: hiç bir yerde iş bulamaz oldum, hayatım karardı

BordoBereli

Genel Mod
Global Mod
Kurye Vedat Gümüşgöz, 5 yıl evvel ‘terörist’ rolünde figüranlık yaptığı sinema setinde hatıra fotoğrafı çekti. yıllar daha sonra o fotoğrafı internette paylaşan Gümüşgöz işinden oldu. Gümüşgöz, “hiç bir yerde iş bulamaz oldum, hayatım karardı” dedi.

Sabah gazetesinden Bulut Yamandağ’ın haberine nazaran, Bursa’nın Yıldırım İlçesi’nde yaşayan 26 yaşındaki Gümüşgöz, 5 yıl evvel kayıtlı olduğu oyunculuk ajansı aracılığıyla “Bordo Bereliler 2: Afrin” sinemasında figüran olarak yer aldı. Sinemanın küçük bir kısmında görünen ve vurularak öldürülen bir ‘terörist’i canlandıran Gümüşgöz, üstündeki kamuflaj kostümle set arkadaşlarıyla birlikte hatıra fotoğrafı çekti.

Gümüşgöz, o fotoğrafın üzerinden 5 yıl geçtikten daha sonra “Film setinden bir kare” notuyla toplumsal medya üzerinden paylaşmaya karar verdi. Fakat teze göre Gümüşgöz ile tıpkı firmada kurye olarak çalışan iş arkadaşı Murat K., Erzurumlu gencin o fotoğrafını kaydederek firma yetkililerine gönderdi. Fotoğrafı bakılırsan yetkililer Gümüşgöz’ün işine son verdi.

Bursa Cumhuriyet Başsavcılığı’na cürüm duyurusunda bulunan Gümüşgöz şikâyet dilekçesinde “Kuşkulu Murat K. ve Mustafa O. D., Terörle Uğraş Ünitesi’ne giderek hakkımda şikayette bulunup söz vermiş, lakin ilgili takımların yapılan incelemesi kararı, sinema sinemasında rol almış olduğum bir ana ilişkin rol gereği terörist kılığına girdiğim açıkça anlaşılmış olup, masumiyetim kanıtlanmıştır. Şüpheliler ikinci sefer işten çıkarılmama niye olup, farklı bir işe girdiğim taktirde de tekrar işten atılmama yönelik temelsiz iftiralarına devam edeceklerini düşündüğümden bir an evvel cezalandırılmalarını talep ediliyorum” sözlerine yer verdi.

Gümüşgöz şu tabirleri kullandı:

Ek gelir için figüranlık yapmaya karar vermiştim. Sette de bir hatıra fotoğrafı çekmiştik. 5 yıl daha sonra o fotoğrafa denk geldim, hoş bir hatıra diye “Film setinden bir kare” notuyla paylaştım. İş arkadaşım görmüş, arka niyetiyle yazdığım yazıyı silip yalnızca fotoğrafı kullanarak müdürlerimize şikayet etmiş. Ben daha ne oluyor diyemeden işten atıldım. Yeni işe girdim, o kişi fotoğrafımı alıp yeni işimdeki birine atmış, o da müdürlere atmış.

6 kardeşiz, annem babam hayli yaşlı. Aileme bakmak zorundayım lakin ekmeğimle oynuyorlar. Ben vatanını, bayrağını epey sevem, haram yemeyen vergisini ödeyen bir beşerim. Bana niye bu biçimde yapılıyor, hayatım karardı”