Silahlı adam öldürme çılgınlığına girerken “kimse kaçmaya cesaret edemedi”

Joachim

Genel Mod
Global Mod
Grace, balo salonunun arka köşesinde adımlarını uyguluyordu ve Star Balo Salonu Dans Stüdyosu’nu Cumartesi gecesi olması gereken yer olarak bilen yaklaşık 100 diğer konuğa katıldı.

Birçoğu duvara boy aynasının önünde durdu ve kendi dans hareketlerini yaptı. Konuşmacılar, orta yaşlı ve yaşlı Çinli ziyaretçiler arasında popüler bir halk meydanı dansı olan Guangchang Wu için yüksek sesle müzik çalıyordu, 50’li yaşlarında dans öğrencisi olan ve yaklaşık dört yıldır Star Balo Salonu’na gelen Grace’i hatırlıyor.

Sonra aniden havai fişeklere benzeyen bir dizi patlama sesi duydu.

Girişe doğru baktı ve insanların yere yığıldığını gördü ve diğerleri çaresizce aynısını yaparken bir masanın altına eğildi, dedi. Tetikçiyi ve onun iki metrelik silahını görebildiğini söyledi.

Pazar öğleden sonra Star Balo Salonu’nun sokağın aşağısındaki bir röportajda “Kimse kaçmaya cesaret edemedi – hepimiz aşağı inip elimizden geldiğince saklandık” dedi. Sadece toplumdaki insanların onun vurulduğu sırada orada olduğunu bilmesini istemediği için kimliğinin İngilizce adıyla verilmesini istedi.

“Kimse dışarı çıkamadı,” diye ekledi.

“Ma laoban” – “Patron Ma” adını verdiği bir adam girişin yakınındaydı ve ilk vurulan kişi gibi göründüğünü söyledi. Yanındaki iki kişi de art arda beş veya altı el ateş edildiğinde yere yığıldı.

Görünüşe göre mermileri bitmişti, balo salonunun derinliklerine ikinci bir tur atış yapmak için geri dönmeden önce hızla yürüdü. Ahşap zeminde vurulmuş gibi görünen bazı insanlar yatıyordu; diğerleri bir masanın altına eğildi veya arka odaya koştu. Kitlesel çekimin tamamı yaklaşık beş dakika sürdüğünü söyledi.

“Onu gördüm ama çok uzaktaydım ve ışıklar loştu. Yüzünü net göremedim” diyen Grace, Pazar sabahı serbestken yerel yetkililer tarafından yayınlanan fotoğraflarda şüpheliyi tanımadığını söyledi.

Los Angeles İlçe Şerifi Robert Luna, şüphelinin Pazar günü daha sonra yaklaşık 30 mil uzaktaki bir Torrance otoparkında polisle çevriliyken kendini öldürerek öldürdüğünü söyledi. Saldırganın kimliği Huu Can Tran, 72 olarak belirlendi.

Silahlı adam gittikten sonra, birkaç kişi 911’i aradı ve polisin hızla geldiğini söyledi. Zanlı hakkında uzun uzadıya sorgulanmak üzere minibüslerle saatlerce karakola götürüldüklerini söyledi. Şerif Luna, Bay Tran’ın Alhambra’daki başka bir balo salonu dans stüdyosunun yanında yürüdüğünü, iki patronun silahını kaptığını ve şüphelinin yaya olarak kaçtığını söyledi.

Grace, Pazar sabahı saat 3’te eve gelmediğini ve sadece bir saat kadar uyuduğunu, çünkü telefonunun sürekli bir Star müdavimi olduğunu bilen arkadaşlarından ve tanıdıklarından gelen aramalarla çaldığını söyledi.

Ellerini kalbinin üzerine koydu ve vurulduktan bir gün sonra hala ne kadar korkmuş ve paramparça hissettiğini anlattı. Dans etmenin kendisini mutlu ve sağlıklı tuttuğunu söylediği ve en sevdiği dans olan valsi öğrendiği stüdyoya geri dönebileceğinden emin değildi.

“Bana neşe getiriyor. Eğitmenim çok pozitif ve aynı zamanda bana keyif veriyor” dedi. “Şüpheli tutuklandıktan sonra, belki bir süre iyileştikten sonra geri dönebilirim.”

Angela Chen raporlamaya katkıda bulundu.