Sinema Çalışmaları – Haber

Joachim

Genel Mod
Global Mod
Her zaman ödül sezonu kazananı oldum ve Oscar’lardan önce tüm büyük kategori filmlerini görmek için yarıştım. En iyi resim için bir yarışmacıyı canlı yayında geç saatlere kadar ayakta kalıyorum ve toplantılar arasında bir matineye sıkıştırıyorum. Ödül şovlarının gösterisi utanç verici olabilse de, kendini beğenmişlik ve kendini inkarın tüyler ürpertici bir bileşimi, abartılı sözler beni her zaman sonunda yakalar.

Geçen hafta Altın Küre’yi izleyip, Ke Huy Quan’ın Sinema Filminde En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu ödülünü kabul konuşmasında istemsizce ağlamak, aday gösterilen filmleri gördükten sonra ödül törenlerini izlemenin ne kadar keyifli olduğunu hatırlattı bana. Geçen Mayıs ayında boş bir sinemada Everything Everywhere All at Once’ı izledim ve Goonie’lerden birinin birinin babasını oynamasına şaşırdım. Quan’ın konuşmasından yine de etkilenirdim ama performansını izledikten sonra neşesine kapıldığımı hissettim.

Hâlâ izlemek için can attığım 11 filmim var, bu listeye muhtemelen 12 Mart’taki Oscar’lardan önce ekleyeceğim. Bu hafta sonu The Banshees of Inisherin’i gösteren bir sinema bulmaya çalışacağım. İnsanların bana şu ya da bu filmi büyük ekranda izlemem gerektiğini söylemesinden hoşlanmıyorum – tüm bu filmleri izlemeye zaman bulmak yeterince zor, şimdi bana ev sinemamın yetersiz olduğunu mu söylüyorsun? – ama bir iPad’de Banshees’i başlattıktan sonra, bu konuda haklı olabileceklerinden şüpheleniyorum.

Listem, En İyi Film dalında aday gösterilmesi muhtemel tüm filmlerin yanı sıra, eleştirmenlerimizin ve editörlerimizin istediklerini yapmaları durumunda onur duyacakları birkaç filmi içeriyor. Tüm bu düşüncelere uyum sağlamak disiplin gerektirir, geçen hafta sonu “Tár”ı ikinci kez gördüğümde kısaca vazgeçtiğim, listeme devam edemediğim için hala kafamdaki soruları susturdum. (Neden o binada yürüyor? Hiç öğrenebilecek miyim?)

Siz de olası tüm Oscar adaylarını görmek için bir yolculuğa çıktıysanız (adaylıklar 24 Ocak’ta açıklanacak), bu onları canlı yayınlayabileceğiniz iyi bir kaynak. Çoğunu yönetmenlerin istediği gibi sinemada izlemeye çalışacağım ama bu her zaman mümkün olmadığı için listemin çoğunu boş zamanlarımda altyazıları açıp geri sarabileceğim oturma odamda izleyeceğim. . Bana eşlik et.

Daha fazlası için

KÜLTÜRDE HAFTA

• Başkan Biden ve Japonya Başbakanı Fumio Kişida, Japonya’yı Çin’i caydırmak için askeri bir güce dönüştürmek için birlikte çalışma sözü verdiler.

• Temsilci George Santos’un kampanyası, 2021’de geçmişiyle ilgili bir araştırma yaptırdı ve sonuçlar o kadar endişe vericiydi ki, kendi satış görevlileri onu geri adım atmaya çağırdı.

• Hazine Bakanı Janet Yellen, bir ülkenin temerrüde düşmesini geciktirme yetkilerinin Haziran ayına kadar tükenebileceği konusunda uyardı.

• İran, çifte İngiliz vatandaşı olan eski bir yetkili olan Alireza Akbari’yi casusluk yapmaktan idam ettiğini söyledi; bu, Batı ile gerilimi artırması muhtemel bir hareket.

• Donald Trump’ın aile şirketi, vergi kaçakçılığı ve diğer suçlamalardan hüküm giydiği için 1,6 milyon dolar para cezasına çarptırıldı.

• Yıllar önce Idaho’daki dört bıçaklama olayının zanlısı, duyguları hissedememekten bahsetmişti.

• Sahte bir adam kaçırma, bir kokain anlaşması ve bir şato, bir Montana kömür şirketinin dağılmasının sadece birkaç parçasıydı.
KÜLTÜR TAKVİMİ

📺
Sonumuz (Pazar):
Bir video oyununu iyi bir filme veya TV şovuna dönüştürmenin zor olduğu kanıtlanmıştır. Her oyunun hikayesi güçlü bir kanca sağlayabilir, ancak onu oynama deneyimi neredeyse hiçbir zaman tekrarlanamaz. Salgının ilk yılında kendimi tamamen bu zombi hayatta kalma oyununa adadım ve HBO çevirisi başarılı olursa, bu uyandırdığı duygular yüzünden olacak. Times televizyon eleştirmeni James Poniewozik’in incelemesinde yazdığı gibi, The Last of Us “savunmasız bir yaşam için sorumluluk almanın kişiyi nasıl savunmasız hale getirdiğine dair günlük deneyimin genişletilmiş bir versiyonunu sunan” “genişletilmiş, tek ebeveynli bir korku hikayesi”.

📚
Tufan (şu anda mevcut):
Peki, neden buradaki kıyamet hislerine bağlı kalmıyorsun? Stephen Markley, yaklaşık 900 sayfalık, onlarca yılı takip eden ve Amerika Birleşik Devletleri’nde hızlanan iklim krizinin nasıl görünebileceğini anlatan sürükleyici bir cli-fi parçası yazdı. Kitap, başıboş ve karmaşık, ancak Hamilton Cain’in incelemesinde yazdığı gibi, “uzun vadeli hırsları” var.

Kentucky tereyağlı kek

Bazı günler o kadar soğuk ve rahatsız oluyor ki sıcacık mutfağa kıvrılıp fırında tereyağlı bir şeyin kokusunu içinize çekmek istiyorsunuz. Bu Kentucky tereyağlı kek orayı vurur. 1963 tarihli bir Pillsbury Bake-Off tarifinden uyarlanan bu, incelikle panelenmiş bir demet kek. Şekillendirmeden önce, onu ekstra sulu ve zengin yapan bir tereyağı-şeker şurubuna batırılır. Şurubu istediğiniz gibi tatlandırın: vanilya çok revaçta ama okuyucular Kentucky burbonu, rom ve hatta limoncello kullandılar. (Portakal-limon suyunun da keskin ve alkolsüz bir şey için işe yarayacağını hayal ediyorum.) Bugün pişirin, ardından tüm hafta sonu dilimler halinde yiyin. Sürerken iyi tutar.

Tüm okuyucular için Haberler tariflerinden bir seçki mevcuttur. lütfen aklınızda bulundurun yemek pişirme aboneliği tam erişim için.

EMLAK

Danimarka dekoru: Cesur renkler geri dönüş yapıyor.

Sihirli bir elbise: Beyaz gömlekler herkes için her şey olabilir. Sizin için en iyisini bulun.

Telefon Fotoğrafçılığı: Ayarlarınızı değiştirerek daha iyi sonuçlar alın.

İkili olmayan iş kıyafeti: Cinsiyeti olmayan kişiler, ofis için giyinirken özel bir baskıyla karşılaşırlar.

flört: İlişki koçları, bekarların mükemmel metni yazmalarına yardımcı olur.

TEL KESİCİDEN TAVSİYE

sıcak kalmak

Viral bulutların döndüğü bu günlerde – Covid, RSV, grip, strep – belki de açık havada kış toplantılarının neşesini yeniden yaşamanın zamanı gelmiştir. Sıcaklık (ve ambiyans) için, portatif, dumansız bir ateş çukuru düşünün. Tasarım, dumanın bir kısmını size ulaşmadan önce yakan ikincil bir yanma oluşturur, böylece yangın bir kez alevlendiğinde oturup rahatlayabilirsiniz: kendinizi sürekli olarak ateş çukurunun çevresinde yeniden konumlandırmanıza ve nerede olduğunu tahmin etmeye çalışmanıza gerek yoktur. bu olacak Bir sonraki şiddetli rüzgar (ve duman) esecek. – Christina Ryan

HAFTA SONUNUN OYUNU

New York Giants – Minnesota Vikings, NFL Playoffları: Giants hayranlarına bir not: Erken bir ipucuna umut bağlamayın. Vikings oyun kurucusu Kirk Cousins, bu sezon NFL rekorunu kırarak dördüncü çeyrekte sekiz geri dönüşe liderlik etti. Hücumları ligin önde gelen alıcısı Justin Jefferson’dan geçiyor ve bu takımlar en son Aralık ayında oynadığında, Giants onu durduramadı. Giants için zaferin anahtarı, Cousins’e topu Jefferson’ın yönüne atmadan önce saldırmak olabilir; The Athletic, savunmalarının bu sezon diğer tüm takımlardan daha fazla yıldırım attığını belirtiyor. Pazar günü 16:30 Doğu, Fox.

Daha fazlası için

ŞİMDİ OYNAMA ZAMANI