Sokak röportajında yaptığı açıklamayla gündem olan Zehra Canan: Gıdayı kıstık, ikili maaşlılar gelsin, bize konuk olsun

BordoBereli

Genel Mod
Global Mod
Sokak röportajında yaptığı açıklamayla gündem olan 70 yaşındaki Zehra Canan, “Gıdayı kıstık, doğal gaz kullanmayı bıraktık, ikili maaşlılar gelsin, bize konuk olsun” sözünü kullandı.

Sözcü gazetesinden Yavuz Alatan’ın haberine bakılırsa, Canan, “Öteki Türkiye’yi görmek isteyen ikili maaşlılar gelsin, bize konuk olsun Bizim mutfakta birden fazla vakit bulaşık olmaz, zira yemek pişmez, tencere kaynamaz, tabak, çatal kirlenmez” diye konuştu. Canan boş olan buzdolabını açarak “Görün bak perişanız” dedi.

Canan şunları söylemiş oldu:

“Ben de buzdolabını doldurmak isterim lakin geçim kederi belimizi büküyor. Salçamı, yoğurdumu kendim yapıyorum. Bu besinler da şayet olmazsa açız… Sağlıklı beslendiğimiz tek şey bu. Gıdayı kıstık, doğal gaz kullanmayı bıraktık. Kısıntıya gitmeden geçinmek mümkün değil. Oğlum gece yarılarına kadar su taşıyor. Elleri harap biçimde, aldığı taban fiyatla bize takviye oluyor. İkili maaş alanlar gelsin, bir gün bize konuk olsun, siyasetçiler gelsin, hayat koşullarımızı görsün. Öteki Türkiye burada, bizim konutta. Bakın mutfağım tertemiz, hiç bulaşık yok. Zira birçok vakit burada yemek pişmez, tencere kaynamaz, tabak, çatal kullanılmıyor, onun için bulaşık da olmuyor. Burası Mamak Natoyolu, kentin varoşu… Ülkeyi yönetenler çektiğimiz ıstırabın farkında değil. Ördüğüm lif ve patikler için ip alamıyorum, yüzde 100 artırım geldi. Ben üretmezsem ne satarım? Yok dişinizi sıkın, yok düzlüğe çıkıyoruz, yok uçuyoruz. Nereye uçuyorsun, sefalete… Bırakın artık ya, bu laflardan bıktık. Halkın sesine kulak verin. Bu hoş ülkeye, fakir millete yazık. Bizim de düzgün yaşamaya hakkımız yok mu?”

TIKLAYIN | Sokak röportajında söylemiş oldukleriyle gündem olan vatandaş: Sattırmıyorlar liflerimi bile; beni susturuyorlar lakin ben susmadım

Sokakta ördüğü lifleri satan 70 yaşındaki bayan: Çin modeli haydi canım sende; neoliberalizm siyasetlerini kaldırın, vergilerle artırımlarla ülke dönmez