Telefonda Otomatik Güncelleme Nasıl Kapatılır ?

BordoBereli

Genel Mod
Global Mod
Telefonda Otomatik Güncelleme Nasıl Kapatılır?

1. Neden Otomatik Güncellemeleri Kapatmak İsteyebilirsiniz?

Otomatik güncellemeler, cihazınızın işletim sisteminin veya uygulamalarının en son sürümlerine güncellenmesini sağlar. Bu güncellemeler genellikle performansı artırır, güvenlik açıklarını kapatır ve yeni özellikler ekler. Ancak bazen kullanıcılar, güncellemelerin otomatik olarak yapılmasından hoşlanmayabilirler. Örneğin, bir güncelleme nedeniyle mevcut uygulamaların çalışmasında sorunlar yaşanabilir veya yeni bir özellik beğenilmeyebilir. Bu durumlarda, otomatik güncellemeleri kapatmak isteyebilirsiniz.

2. Android Cihazlarda Otomatik Güncellemeleri Kapatma

Android cihazlarda otomatik güncellemeleri kapatmak oldukça basittir. İşte adım adım nasıl yapılacağı:

- Ayarlar uygulamasını açın.

- "Sistem" veya "Cihaz" bölümüne gidin.

- "Güncelleme ve Güvenlik" veya benzer bir seçeneği bulun.

- "Güncelleme Ayarları" veya "Otomatik Güncelleme Ayarları" seçeneğine dokunun.

- Burada, güncellemelerin nasıl yapılacağını seçebilirsiniz. "Otomatik indirme"yi kapatmak istiyorsanız, bu seçeneği devre dışı bırakın. Ayrıca, "Wi-Fi kullanılarak indir" seçeneğini işaretleyerek sadece Wi-Fi bağlantısı olduğunda güncellemelerin indirilmesini sağlayabilirsiniz.

Bu adımları takip ederek Android cihazınızda otomatik güncellemeleri kapatabilirsiniz.

3. iOS Cihazlarda Otomatik Güncellemeleri Kapatma

iOS cihazlarda otomatik güncellemeleri kapatmak da oldukça kolaydır. İşte adım adım nasıl yapılacağı:

- "Genel" bölümüne gidin.

- "Yazılım Güncelleme" seçeneğini bulun.

- Burada, "Otomatik Güncelleme" seçeneğini bulun ve kapalı konuma getirin.

Bu adımları takip ederek iOS cihazınızda otomatik güncellemeleri kapatabilirsiniz.

4. Windows Cihazlarda Otomatik Güncellemeleri Kapatma

Windows işletim sistemine sahip bir cihaz kullanıyorsanız, otomatik güncellemeleri kapatmak için aşağıdaki adımları izleyebilirsiniz:

- "Güncelleme ve Güvenlik" seçeneğine gidin.

- "Windows Update" bölümüne tıklayın.

- Burada, "Güncellemeleri yönet" veya benzer bir seçeneği bulun.

- "Otomatik Güncellemeleri İndirme ve Yükleme" seçeneğini bulun ve kapalı konuma getirin.

Bu adımları takip ederek Windows cihazınızda otomatik güncellemeleri kapatabilirsiniz.

5. Mac Cihazlarda Otomatik Güncellemeleri Kapatma

Mac cihazlarda otomatik güncellemeleri kapatmak için aşağıdaki adımları izleyebilirsiniz:

- Apple menüsünden "Tercihler"e gidin.

- "Yazılım Güncelleme" seçeneğini bulun.

- Burada, "Güncellemeleri Otomatik Denetle" seçeneğini kapatın.

Bu adımları takip ederek Mac cihazınızda otomatik güncellemeleri kapatabilirsiniz.

6. Otomatik Güncellemeleri Kapatmanın Sonuçları

Otomatik güncellemeleri kapatmanın bazı sonuçları olabilir. Öncelikle, güvenlik güncellemelerini el ile yapmanız gerekebilir, bu da cihazınızın güvenliğini riske atabilir. Ayrıca, bazı uygulamaların ve işletim sisteminin performansı en son sürümle uyumlu olmayabilir. Bu nedenle, otomatik güncellemeleri kapatırken bu olası sonuçları göz önünde bulundurmanız önemlidir.