TFF’den karar: Hakemlerin performansları TV’ye taşınıyor

Gattuso

New member
TFF Lideri Mehmet Büyükekşi, Üstün Lig’in 4. haftasından itibaren her hafta salı günü haftanın hakemlerinin performanslarının değerlendirileceğini söylemiş oldu.

Merkez Hakem Şurası Ağustos Ayı Eğitim Semineri’nde konuşan Büyükekşi, hakem atamaları konusunda açıklama yaptı.

Kulüplerden anlayış beklediklerini tabir eden Büyükekşi şunları söylemiş oldu;

“Hakem atamalarını algoritma yapıyor. “O hakemi istemiyorum, bu hakemi istemiyorum” kelamlarının karşılığı bizde yok. Bunu herkes bu biçimde bilsin. Daha fazla maç oynandıkça elimizde daha fazla data olacak. çabucak hemen 2. haftadayız. Bu hoş sisteme inanmanızı ve güvenmenizi istiyoruz. Sabır ve anlayış rica ediyorum arkadaşlar.

Süper Lig’in 4. haftasından itibaren MHK Başkanvekili ve MHK Hakem Danışmanı, her hafta salı günü yayıncı kuruluşla belirlenen bir saatte haftanın hakem performanslarını manzaralı olarak değerlendirecekler. Yanlışsa yanlış diyeceğiz. İnsan kusur yapmaya müsait. Kâfi ki arka niyet olmasın.”

“Biz mutlaka, ‘bu hakemi istemiyoruz’ telaffuzlarına karşıyız. bu biçimde lig oynanmaz. Yasin Kol bu hafta atanmadı lakin geçen hafta maç yöneten hiç bir hakem de atanmadı. Yani bir kulüple ilgili bir karar asla olmaz.”

MHK Başkanvekili Murat Ilgaz “Geçtiğimiz 2 haftada kimi minör kusurlarla olağan olarak karşılaştık. Bilhassa sarı kartların fazlaca kolay çıktığını ve bu kolay çıkan sarı kartların da devamında problemler yarattığını tespit ettik. Yasin Kol’un hakem raporları pek tatmin edici düzeyde değil. bir süre dinlenecek, sırası gelince de bakılırsav alacak” dedi.