Tire Nichols dayak: Polis uzmanları bkz. ‘Aşırı gücün tanımı’

Joachim

Genel Mod
Global Mod
Tire Nichols’un Memphis’te ölümcül dayak yemesiyle ilgili Cuma günü yayınlanan videoları inceleyen polis eğitim uzmanları, ölümünde ikinci derece cinayet de dahil olmak üzere suçlarla itham edilen olaya karışan polislerin eylemlerinin hiçbir gerekçesi olmadığına inandıklarını söylediler.

Hem polis vücut kameralarından hem de sokak kameralarından toplam yaklaşık bir saat süren görüntüler, polis memurlarının trafik durağından kaçtıktan sonra Bay Nichols’a vurduğunu, tekmelediğini ve sopayla vurduğunu gösteriyor.

Polis eğitim uzmanı ve avukat Ed Obayashi, “Kariyerim boyunca hiç görmedim – yani, filmlerde görürsünüz – ama vurulmak için kasıtlı olarak kendini destekleyen birini hiç görmedim” dedi. ülke genelinde devlet kolluk kuvvetleri için güç kullanımına ilişkin soruşturmaları yönetir.

Aynı zamanda California’daki Plumas County Şerif Ofisi’nde şerif yardımcısı ve siyasi danışman olan Bay Obayashi, “Bana göre bu, Rodney King’den daha kötü,” diye ekledi.

Obayashi, polis eğitiminde, memurların fiziksel çevrelerinin farkında olmaları gerektiğinin defalarca vurgulandığını, ancak aynı vurgunun kendi duygularının farkında olmaya da yapılması gerektiğini söyledi. Memurlar sinirlenince hata yapıyorlar diyor.

Nichols’la yüzleşen memurların, emirlerine uyulmadığı zaman saygı görmemiş olmalarının mümkün olduğunu söyledi.

“Bu, klasik bir polis aşağılaması gibi görünüyor,” dedi, “böylece onu daha sonra yakalayabilirler ve sonra zavallı kişiden intikam alabilirler.”

Kendini polisliği geliştirmeye adamış mevcut ve eski kolluk kuvvetlerinin bir organizasyonu olan Polis İcra Araştırma Forumu’nun yönetici direktörü Chuck Wexler, memur davranışının başka şekillerde de yetersiz kaldığını söyledi.

Modern polislikte, memurlar genellikle bir kişiyle açık bir şekilde iletişim kurmak ve eylemlerine orantılı olarak yanıt vermek için eğitilirler, dedi. O memurlar da yapmadı” dedi.

Bay Wexler, dayağın “aşırı gücün tanımı” olduğunu söyledi. Ona göre Bay Nichols, tutuklanmak istemiyormuş gibi görünmesi dışında, memurlar tarafından kullanılan güçle orantılı bir tehdit oluşturmadı.

Bay Nichols yerdeyken bile, memurlardan hiçbiri ona yardım etmeye çalışmadı, Bay Wexler bunun yardım sağlama görevlerinin ihlali olduğunu söyledi.

Bu kişiye insan muamelesi yapılmadı” dedi.