Trump'ın Tesla Show davası Elon Muschus için neden önemliydi

Joachim

Genel Mod
Global Mod
Uzun zaman önce Elon Musk Beyaz Saray'a davet bile alamadı.

Yıl 2021'de oldu ve Başkan Joe Biden daha katı kirlilik kurallarını açıkladı ve elektrikli araçlar için yönergelerini teşvik etti.

Çimdeki arkasında, Ford F-15 Lightning, Chevrolet Bolt EV, Jeep Wrangler-Sowie'nin yaptıkları şirketlerin yönetici yönetmenlerinin örneklerinde duruyordu. Ancak ülkenin en büyük elektrikli araç üreticisi görülmedi.

“Tesla'nın davet edilmemesi garip görünüyor,” diye tweet attı.

Teklif Beyaz Saray, davet edilen otomobil üreticilerinin Birleşik Otomobil İşçileri, güçlü bir sendika, ulusun en büyük üç işvereni olduğunu bularak, yönetimin Tesla ile çalışmanın başka yollarını bulacağını öne sürdü. (Elektrikli araçlarla karşılaştırıldığında Union Animus daha sonra bidies için bir sorun haline geldi.) Ancak bugün, dönüm noktası olarak Musk ve Biden arasındaki bir kan davasında bazı Demokratların derin pişman olduklarını söyledikleri bir kan davasında görülüyor.

“Elon'dan ayrıldın,” dedi partisini elektrikli araçlara sarılmak için çalışan Cumhuriyetçi bir stratejist olan Mike Murphy, “ve şimdi ondan nefret ediyor.”

Musk ve Trump'ın Cyberrucks da dahil olmak üzere Teslas Beyaz Sarayının araba yolunda kurduklarında ve bir Fortune sergi alanının sakinleri gibi avantajlarını sarsdıklarında bu bölümü düşünmemek zordu.

“Ürünü seviyorum,” dedi Trump.

“Deneyin,” dedi Musk. “Beğeneceksin!”

Musk şimdi birkaç yıl önce istediği Beyaz Saray'ın dikkatini ve tanıtımına sahip – ve dolayısıyla bazı şirketleri için bir sürü potansiyel avantaj – ama bir ödül kazandı. Trump'ın seçilmesine yardımcı olmak için çoğunlukla kendi Süper PAC üzerinden yaklaşık 300 milyon dolar bağışladı. Meslektaşlarım Theodore Schleifer ve Maggie Haberman dün Trump'ın siyasi operasyonu tarafından kontrol edilen gruplara 100 milyon dolar daha koymaya istekli olduğunu bildirdi.

Trump ile ittifakı da müşteri tabanında yedi. Seçimden önce, Murphy, Demokratlar bir elektrikli araç satın almak için Cumhuriyetçilerden dört kat daha sık olduğunu söyledi. Şimdi Teslas'ın satışları düşüyor ve bazı Demokratlar bayilerine geri dönüyor.

Musk, siyasi yelpazenin diğer ucunda yeni bir pazar bulmayı umabilir. Elektrikli araçları yıllarca azarlayan Trump, bir çek ile bir tane satın aldığı konusunda ısrar etti. Trump Müttefiki Sean Hannity, Musk ile dayanışma gösterisi olarak bir Tesla Model S ekose satın alacağını da söyledi.

“Bu şey gözyaşı döküyor,” dedi gösterisinde, “ve suçlamadan 400 mil gidebilirsin.”

Ajans raporu

Yüzde 47

Bu, Trump'ın ortadan kaldırmak istediğini açıkladığı bir ajans olan eğitim departmanındaki çalışanların büyüklüğü. Departman Salı günü yaklaşık 1.300 çalışanı serbest bıraktığını açıkladı. 572 çalışanın son birkaç hafta içinde ayrılık paketleri vardı ve geçen ay 63 deneme işçisi sona erdi. Departman yıla 4.100'den fazla çalışanla başladı.

Kesintiler, ABD okullarındaki performansı ölçen çabalara bir darbe getirdi. Eğitim departmanı araştırma çalışanları ve dış ortaklarının en az 800 çalışanı çalışmalarını kaybetti.

Devlet kurumları hakkında daha fazla bilgi

Bu arada x

$ TSLA

Musk, X hesabını megafon olarak kullanıyor. Meslektaşım Kate Conger, son birkaç gün içinde en önemli mesajlarında size rehberlik etti.

Musk Salı günü Beyaz Saray'ın otomobil sergisini kutladı, ancak X'e katkıları nihayet daha karanlık bir dönüş yaptı.

Çarşamba gününe kadar, Demokratik olarak finanse edilen bir çabanın bir parçası olan Tesla bayileri arasında protesto ve vandalizm olan teorileri tanıttı.

“Bana ve şirketlerime karşı kirli hileler kampanyası tam olarak tahmin edildiği gibi gerçekleşti,” diye yazdı ve yine Demokratların Cumhuriyetçilere verdiği destek için onu çekeceğini tahmin eden eski bir görev sergiledi.

Musk, Tesla'ya karşı protestolar için ödeme yaptığını iddia ettiği Demokratik çıkar grupları tarafından soruşturma çağrısında bulunduğu Georgia Cumhuriyetçi temsilci Marjorie Taylor Greene'den katkılar paylaştı.

“$ TSLA” yakında moda oldu çünkü Tesla yatırımcıları bu haftanın başında hisse senedinin mitingini kutladı. Elektrikli araç üreticisinin hisseleri Mousk Beyaz Sarayının ortaya çıkmasından sonra yüzde yedi arttı ve şirketine yardım etmek için cumhurbaşkanına yakınlığının gücünü gösterdi.

– Kate Conger

Hikayenin arkasında

Musks takımının önemi

Elon Musk geçen hafta alışılmadık bir şey yaptı: bir takım elbise giydi ve iki kez kravat yaptı. Beyaz Saray'ın muhabiri olan meslektaşım Shawn McCreesh, Bu bir indirgeme işaretini aldı. Shawn'dan bize biraz daha söylemesini istedim.

Musk'un geçen hafta bir takım elbise giymeye karar vermesi neden bu kadar önemli?

Sanırım Musk'tan, sürekli giydiği başkent “Teknik Destek” tişörtünden bir kostüm var ve giydiğinde söylediği küçük şaka tüm shtick'in çok fazla olduğunu düşünüyorum.

Gardıropun bu ani değişimi, etrafındaki birkaç şeyle birlikte düştü ve kesinlikle bir güç kelepçesinin başlangıcına benziyordu. Washington'daki bu en klasik ve temel sembollerin – gri takım elbise ve kravat – sunumunun sembolü olması büyüleyici oldu.

Musk yine Tesla etkinliğinin eski blazer tişört manzarasıydı. Bu ne anlama gelir?

Trump'ın tahammül etmeye devam edeceği görünüşü. Trump'ın çiftliğinde musks ve gücü etkilemesi hakkında çok şey yapması, çünkü Trump kesinlikle takım elbiselerini seviyor. Yıllar boyunca, birkaç kitabında onlara olan sevgisi hakkında yazdı. Bu onun kostümü. İnsanların Cadılar Bayramı için giyindiklerinde giydikleri şey budur.

Tarih boyunca, yöneticilerin yemeklerinin nasıl giyinmesine izin verildiğine dair katı kuralları vardı. Kral Louis de elmasları, örtüsü, peruk ve ayakkabıları, ayaklarının altında ezdiği düşmanlarının kanını sembolize eden kırmızı paragrafları sevdi.

Washington'da, John Fetterman gibi ve bir dereceye kadar Bernie Sanders gibi slovish niyetiyle giyinen bazı insanlar insanlardan biri olduklarını belirtmek için. Muschus bana tam tersini dövüyor. Kayıtlılığı herkese kendi liginde olduğunu hatırlatmak gibi görünüyor.

Bize Shawn Söyle – Ne zaman takım elbise giyiyorsun?

Bu konu hakkında yazdıktan sonra, hiçbiri giymemek oldukça ikiyüzlü oldu. Bu yüzden bugün bir takımım var.