Tutuklanan Boğaziçi Üniversitesi öğrencileri: Ders kitapları hâlâ ulaştırılmadı; hekimin yazdığı ilaçlar verilmedi

BordoBereli

Genel Mod
Global Mod
Boğaziçi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Naci İnci’nin şikâyetiyle tutuklanan öğrenciler Enis Berke Gök ve Caner Perit İtina 10 gündür Metris Cezaevi’nde. İhtimam, “Hekim ilaç yazdı lakin bugün 8’inci gün ve hâlâ ilacım verilmedi. Geceleri ağrıdan uyuyamıyorum” dedi.

Cumhuriyet’ten Tuğba Özer’e konuşan öğrencilerden Gök, “Tutuklama sonucunı beklemiyordum lakin ortasında bulunduğumuz faşizm şartlarında fazlaca da şaşırmadım” dedi. İtina de tutuklama sonucunı, “Çok şaşırmadık. Gözaltına alınmadan evvel aslına bakarsan amaç gösterildik ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafınca terörist ilan edildik. aslına bakarsan polis ve güvenlik tarafınca daima bir takip vardı” diye kıymetlendirdi.

“Vegan olduğum için dilekçe verdim lakin buna karşın etli yemek gönderiliyor”

Gök, cezaevindeki kaidelerini, “Kitap okuyoruz, başka mahkûmlarla sohbet ediyoruz. ‘Bir mahkûmun not defteri’ ismiyle günlük tutuyorum. Cezaevine geldiğimiz birinci günler birebir hücrede kalıyorduk. Artık bizi ayırdılar. bu türlü bağlantımızın kısıtlanması bizi daha fazlaca üzdü. Vegan olduğum için dilekçe verdim lakin buna karşın etli yemek gönderiliyor. Beslenme konusunda meşakkat yaşıyorum. Ders kitaplarımız da hâlâ bize ulaştırılmadı. Onları bekliyoruz” diye anlattı.

İhtimam ise cezaevine girdiğinde kolunda bir sakatlık olduğunu, hekimin ilaç yazdığını ancak8 gün geçmesine rağmen ilacın hâlâ gelmediğini söylemiş oldu, “Geceleri ağrıdan uyuyamıyorum” dedi.

“Suçsuz yere buradayız, yakın vakitte çıkıp çabaya devam edeceğiz”

Gök, “Haklı olduğumuzu biliyoruz. Hatasız yere buradayız, yakın vakitte çıkıp çabaya devam edeceğiz. Uğraş umuttur” derken; İhtimam de, “Arkadaşlarımız morallerini yüksek tutsun. elbette buradan çıkacağız. Kabahatimiz yok ve ceza almayacağımız en baştan muhakkak. Tutuklamalar bizi yıldıramayacak. Çıktığımızda gayretimize devam edeceğiz” sözlerini kullandı.