Ülke Genelinde serimizin yıl dönümü vesilesiyle

Joachim

Genel Mod
Global Mod
Gazeteciler olarak haber olan yere gideriz.

Bu, genellikle hayal bile edilemeyen olaylar gerçekleştikten sonra şehirlerde ortaya çıktığımız anlamına geliyor. Bir silahlı saldırı, bir kasırga ya da hayatı altüst eden başka bir felaketten sonra en kötü günlerinde olan yerler hakkında yazmak.

Gazeteciler, okuyucular ve bu toplulukların sakinleri için dünyaya bakmak acı verici bir mercektir. Keşke San Bernardino ve Santa Rosa gibi yerlerde çoğunlukla trajedileri işleyerek vakit geçirmeseydim. Ve birçok insanın büyüdüğüm Thousand Oaks hakkındaki anlayışının yalnızca 2018’de orada gerçekleşen toplu silahlı saldırı haberlerine dayanması beni üzüyor.

İşte bu yüzden Haberler yakın zamanda bu bakış açısını genişletmeye çalıştı ve Amerika’nın dört bir yanındaki şehirlerdeki yaşamın daha normal günlerde nasıl olduğu hakkında haber yapmaya çalıştı.

Bu ay, Times’ın Miami’nin yazlarını karakterize eden mango bolluğu ve neden bu kadar çok Kübalı göçmenin Kentucky’ye taşındığı gibi konularda özellikle eğlenceli ve büyüleyici hikayelere yer veren “Ülkenin Ötesinde” kitabının yıldönümünü kutluyor.

Geçtiğimiz sonbaharda, aşırı sıcak ve maymun çiçeği raporları arasında, 4.800 yaşında dünyanın en eski ağacı olduğuna inanılan Kaliforniya’daki Antik Bristlecone Çam Ormanı’nda birkaç gün yürüyüş yaptım.

Bu boğumlu, başka dünyaya ait ağaçlar ve Kaliforniya’nın “ağaç-fecta”sını nasıl tamamladıklarını yazdım: Golden State, yalnızca dünyadaki en yaşlı ağaçlara değil, aynı zamanda en büyük ve en uzun ağaçlara da ev sahipliği yapıyor. Bu görünüşte ölümsüz yaratıklar hakkında bilgi edinmek ve Kaliforniya’nın kimliği üzerine düşünmek için zaman ayırmak, bir muhabir olarak benim için canlandırıcı bir deneyimdi ve bence okuyucular için de canlandırıcıydı.

Across the Country sık sık Kaliforniya’daki yaşamla ilgili hikayeler anlattı ve beğendiklerinizi okumanızı şiddetle tavsiye ederim. Eğlence:

Nereye seyahat ediyoruz

Bugünkü tüyo Pasifik Palisades’te yaşayan Jane Abrams’tan geliyor. Jane, Montecito’daki bir botanik bahçesi olan Lotusland’ı ziyaret etmenizi önerir:

“Lotusland inanılmaz! Broşüre göre burası, kapris ve hayal gücünü olağanüstü güzellikle birleştiren bir bahçecilik harikalar diyarıdır. Birkaçını saymak gerekirse Japon bahçeleri, gül bahçeleri, budama bahçeleri, tropik bahçeler, su bahçeleri, eğrelti otu bahçeleri ve etli bahçeler dahil 18 farklı bahçeye sahip yaklaşık 37 dönüm. Doküman liderliğindeki iki saatlik turlar, Lotusland’ın ve onun çeşitli bahçelerinin büyüleyici tarihini anlatıyor. Rezervasyona ihtiyacınız var! Yaklaşık 10 dakika uzaklıktaki küçük şirin bir kasaba olan Summerland’de kaldık. Montecito’daki Lucky’s Italian Restaurant’ta harika bir akşam yemeği yedik.”
Bize Kaliforniya’daki favori yerlerinizi anlatın. Önerilerinizi CAtoday@Haber adresine e-postayla gönderin. Bu konu hakkında daha fazla bilgiyi bültenimizin gelecek sayılarında aktaracağız.

Ne öneriyoruz?

Montaj sanatı Los Angeles’ta zirveye ulaştı.

Bize söyle

Bugün aşkı soruyoruz: hayır dem seviyorsun ama Ne Kaliforniya’nın kendi köşeni seviyorsun.

Bize Kaliforniya şehrinize, mahallenize veya bölgenize veya bir bütün olarak Golden State’e bir aşk mektubu gönderin; bunu gelecek bir bültende paylaşabiliriz. Ekibe CAtoday@Haber adresinden ulaşabilirsiniz.

Ve gitmeden önce, bazı iyi haberler

Marin, Sonoma ve Mendocino ilçeleri, ünlü kıyı bölgelerini temiz tutmak için üç yıllık bir kampanya başlattı.

“Daha Temiz Kaliforniya Sahili” adı verilen yeni kampanya, ziyaretçileri “İz Bırakma” kurallarına uymaya, bir alana getirilen veya üretilen çöpleri toplamaya veya bunun yerine yeniden kullanılabilir ve kompostlanabilir öğeler kullanmaya teşvik ediyor. Proje, atık yönetim sistemleri son zamanlarda turizm akını nedeniyle zorlanan üç ilçe için yeni bir yolu temsil ediyor.

Amaç, bölgenin güzel plajlarını temiz tutarak kirliliği azaltmak ve yerel ekosistemleri sağlıklı tutmaktır. Marin County Parkları ve Açık Alan’ın iletişim müdürü Cristina Torresan, “Bu basit bir mesaj: Kıyıdaysanız hazırlıklı olun” dedi.

Proje ilk yılında yerel farkındalığı artırmaya odaklanacak ancak organizatörler önümüzdeki yıllarda pazarlama kampanyasını Körfez Bölgesi’nin daha büyük bir kısmına genişletmeyi planlıyor.