Yeni yılın birinci bebekleri dünyaya geldi

BordoBereli

Genel Mod
Global Mod
Yeni yılın birinci bebekleri dünyaya “merhaba” dedi. Sıhhat Bakanı Fahrettin Koca ve Aile ve Toplumsal Hizmetler Bakanı Derya Yanık 2022’de dünyaya gelen birinci bebekleri ziyaret ederek ailelerini tebrik etti.

Sıhhat Bakanı Fahrettin Koca, 2022’ye Üsküdar’da bulunan 112 Acil Anadolu Komuta Merkezi’ndeki nazaranvli sıhhat çalışanlarıyla birlikte girdi. Burada bakılırsavli sıhhat çalışanlarının yeni yılını kutlayan Bakan Koca, 112 telsizinden anons yaparak bölgelerinde ve istasyonlarında vazifeli olan öbür sıhhat çalışanlarının da yeni yılını kutladığı bir konuşma gerçekleştirdi.

“Vaka sayısının bu kadar yüksek bulunmasına karşın hastane yükümüzün daha düşük olduğunu görmemiz sevindirici”

112 telsizinden sıhhat çalışanlarına Yeni Yıl konuşması yapan Bakan Fahrettin Koca şunları söylemiş oldu:

“İstanbul Anadolu 112 komuta merkezinden tüm istasyonlara sesleniyorum. Beni sesimden tanıdığınızı düşünüyorum. Siz kıymetli 112 çalışanlarımızla bir arada tüm sıhhat çalışanlarımıza keyifli yıllar ve düzgün mesailer diliyorum. 2022 yılının keyifli, huzurlu ve inançlı bir yıl olmasını temenni ediyorum. Bilhassa sıhhat çalışanları olarak son 2 yılı kuvvetli bir devir olarak geçirdik. Başta tabiplerimiz olmak üzere bütün sıhhat çalışanlarımız insanüstü bir çabayla çalıştılar ve bu fedakârlığa milletimiz şahit oldu. Türkiye’nin önerisi ile 2021 yılı sıhhat çalışanları yılı ilan edildi. Her yıl ve her gün, gelecek günlerin daha sağlıklı ve huzurla ve inançla geçirilmesi için ağır efor gösterdiğimizden emin olabilirsiniz. Bilhassa bugün İstanbul’dan yeni yıla girmenin bir manası var. Bildiğiniz üzere son devirde Omikron varyantı ile ilgili ağır bir gündem var. İstanbul’da 5 katına çıkan bir olay sayısına şahitiz. Bugün bütün başhekim arkadaşlarımızla bir toplantı yaptık ve alınabilecek önlemleri konuştuk.

Olay sayısının bu kadar yüksek bulunmasına karşın şu anda hastane yükümüzün birebir oranda olmayıp hatta daha düşük olduğunu görmemiz sevindirici. Bilhassa yeni devirde vatandaşlarımızın şahsi önlemlere daha epeyce ehemmiyet vermesini istiyoruz. Yeni yılın sıhhat çalışanlarımız açısından daha huzurlu ve daha inançlı hasta doktor açısından daha verimli bir yıl olmasını diliyorum. Bilhassa bu vakitte hekimliğin ve sıhhat çalışanlarının saygınlığının daha da artması için çalışacağımızı vurgulamak istiyorum. Hepinize memnun, huzurlu, inançlı ve daha az yorucu bir yıl diliyorum.”

Koca, yılın birinci bebeğinin ailesini tebrik etti

Bakan Koca bununla birlikte 2022’de doğan birinci Bebek Umut Eliz Şengör’ün anne ve babasıyla da görüntülü ilişki sistemiyle görüştü. Bakan Koca, Zeynep Kamil Eğitim Araştırma Hastanesi’ne manzaralı bağlanarak, kız bebek sahibi olan Aysun Şengör ve Haşim Şengör çiftini tebrik etti. Bakan Koca pandemi niçiniyle aileyi yanlarına gidemeyerek ziyaret edemediğini belirten Bakan Koca, “Gözünüz aydın. Anneyi babayı tebrik ediyorum. Kusura bakmayın bu heyecanınızı yanınıza gelerek bebeği gorerek yaşamak isterdim. Lakin bildiğiniz üzere pandemi devam ediyor. Bilhassa son bir haftadan bu yana yeni varyantın tesiriyle de bulaşın yüksek olduğunu biliyoruz. O niçinle de değişen teknolojinin bu hünerinden faydalanarak tebrik ediyoruz sizi” dedi. Bakan koca aileden ve hekimden yeni doğan bebeğin sıhhat durumu hakkında bilgi de aldı.

Bakan Yanık, Ankara’da yılın birinci bebeğini ziyaret etti

Ankara’da yeni yılın birinci bebeği, Ankara Kent Hastanesi’nde dünyaya geldi. Emine ve Osman Çavdar çiftinin, çabucak hemen ismini vermedikleri üçüncü çocukları doğdu. 3 kilo 400 gram tartısında doğan bebeğin 13 yaşında ablası ve 11 yaşında ağabeyi olduğu açıklandı. Aile ve Toplumsal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, Ankara Kent Hastanesi’ne gelerek bebek ve ailesini ziyaret etti. Miniğe bir adet Cumhuriyet altını armağan eden Bakan Yanık, anne ve babayı tebrik edip bebeğe güzel, uzun ömürler diledi.

“Güzelliği ziyaret etmekten epey heyecanlıyım”

Bakan Yanık, anne ve baba kadar olmasa da fazlaca memnun olduklarını belirterek, “Bu kadar keyifle uyuyan bir güzellikle karşılaşmak fazlaca güzel. Herkese düzgün yıllar diliyorum. İnşallah 2022 hem ülkemize hem dünyaya, bütün insanlığa memnunluk, huzur, barış, sıhhat, pandemiden kurtulduğumuz hoş günleri yaşadığımız bir yıl olur. Bakanlığımızın geleneği, yeni yılı birinci doğan bebekle karşılıyoruz. Doğum bir hayata başlangıç olduğu kadar umudu da söz eden bir müddetçtir. Bizler ömrü bir emanet olarak alan, emanet olarak yaşayan, o yüzden de üzerine titreyen, ihtimam gösteren insanlarız. bu biçimde bir hoşluğu de gerçi çabucak hemen ismi yokmuş ancak ziyaret etmekten hem hayli heyecanlıyım tıpkı vakitte fazlaca beğenilen bir memnunluk oldu” diye konuştu.

Bebeğin babası fayans ustası Osman Çavdar, birinci iki çocuğunun doğumunda eşinin yanında olmadığını belirterek, “Büyük kızım 13 yaşında, oğlum 11 yaşında. Birincisinde vatani bakılırsavimi yapıyordum. İkincisinde işim gereği gurbetteydik, goremedim onu da” dedi.

Malatya

Malatya’da yeni yılın birinci bebeği Elif (23) ve Hamit Gürbüz (27) çiftinin Malatya Bayan Doğum ve Çocuk Hastanesi’nde dünyaya gelen erkek bebekleri oldu. Saat 00.05’te 3 kilo 450 gram tartısında dünyaya gelen erkek bebeğe Furkan ismi verildi. Furkan bebeği kucağına almanın sevincini yaşayan anne Elif Gürbüz, 2022 yılının birinci bebeği olması niçiniyle keyifli olduğunu söylemiş oldu. Bayan Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Operatör Fatma Işık Ceylan ise yeni yılın birinci bebeğinin sıhhatinin epeyce yeterli olduğunu söz etti.

Malatya’daki Yaren (40) ve Arif Kılıç (43) çiftinin de saat 00.09’da kız bebekleri dünyaya geldi. Çift, 3 kilo 500 gram tartısında dünyaya gelen bebeğe ‘Zeynep Gül’ ismini verdi.

Elazığ

Elazığ’da yeni yılın birinci bebekleri Ömer Asaf ve Esra dünyaya gelirken, vilayet protokolü ziyaret ederek altın taktı. Ailelerden biri çocuklarına valinin, oburu ise valinin kızının ismini verdi.

Kırıkkale

2022 yılına girilmesinin akabinde yeni yılın birinci bebeği, Kırıkkale Yüksek İhtisas Hastanesi’nde dünyaya gözünü açtı. Vali Bülent Tekbıyıkoğlu ve Belediye Lideri Mehmet Saygılı, yeni yılın birinci bebeği Deniz Kağan’a altın taktı.

Ordu’da 2022’nin birinci dakikalarında kız bebek ‘Masal Duru’ ile erkek bebek ‘Yaşar Aras’ dünyaya geldi. Doğumhane önünde heyecanla bekleyen aileler, kulaklarını ameliyathanenin kapısına dayayarak sesleri dinledi.

Altınordu ilçesine bağlı Yenimahalle Mahallesi’nde yaşayan Eda Parıltı Aynur, doğum sancıları tutunca, akşam saatlerinde yakınları tarafınca Ordu Üniversitesi Bayan Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi’ne getirildi. Birinci çocuğuna gebe olan anne Aynur, yeni yılın birinci dakikalarında sağlıklı bir kız bebek dünyaya getirdi. Aile bebeğe ‘Masal Duru’ ismini verdi. ‘Masal Duru’ bebeğin doğumundan 10 dakika daha sonra ise Murat ve Tuğçe Erol çiftinin ikinci çocukları ‘Yaşar Aras’ bebek hayata gözlerini açtı.

Birinci bebeğini kucağına almanın sevincini yaşayan baba Ersin Aynur, cerrahi ağır bakım doğum salonu ameliyathanesi önünde heyecanla bekledi. Baba Aynur, doğum sırasında kulağını ameliyathanenin kapısına dayayarak, sesleri dinledi. Müjdeli haberi alan baba, gözyaşlarına hâkim olamadı.

“Uzun yıllardır hayalimde bir kız çocuğu vardı”

Ersin Aynur, çocuğunun 2022 yılının birinci bebeği olması niçiniyle keyifli olduğunu belirterek, “Anlatılmaz yaşanır kelamının tam yeri ve devridir. Uzun senelerdan beri hayalimde bir kız çocuğu vardı. Bunu gerçekleştirdik. bu biçimde bir güne, vakte denk geleceğini hiç varsayım etmezdim. Bu mutluluğun tanımı anlatılmaz” dedi.

Masal Duru’nun annesi Eda Işık Aynur ise “Çok hoş bir his. Allah, olmayan herkese nasip etsin. Çok heyecanlıyım. Bu yılın birinci mucizesi oldu” diye konuştu.

“Çok hoş bir duygu”

Tuğçe Erol, ikinci çocuğunu kucağına aldığını kaydederek, “Çok hoş bir his. Allah’ım herkese nasip etsin inşallah. İkinci oğlumuzu da sağ salim kucağımıza aldık” tabirlerinde bulundu.