Yılmaz Özdil’den Faruk Bildirici’ye: Sedat Peker’in açıklamalarına gazetecilik faaliyeti değil diyen gazetecilerin matbaada paspas yapması bile sakınc

BordoBereli

Genel Mod
Global Mod
Sözcü müellifi Yılmaz Özdil, daha sonrası Medya Ombudsmanı Faruk Bildirici‘nin, şahsi Twitter hesabından siyasi akın niteliği taşıyan tweet atmasının Birleşik Arap Emirlikleri idaresi tarafınca engellendiğini açıklayan Sedat Peker‘in tweet’lerini paylaştığı için tartışma yaratan gazeteci Erk Acarer’le ilgili tenkidinin akabinde toplumsal medya hesabından dikkati çeken bir paylaşımda bulundu.

Özdil, isim vermeden yaptığı paylaşımında, “Sedat Peker’in açıklamalarına gazetecilik faaliyeti değil diyen gazetecilerin, yazıişlerini filan boşver, matbaada paspas yapması bile sakıncalıdır…” tabirlerini kullandı.

Bildirici, Özdil’in bu tenkidine “Sedat Peker’e aracılık etmek gazetecilik faaliyeti mi?” başlıklı yazısını hatırlatarak cevap verdi. Bildirici, “O kelamları benim için söylüyorsanız çabucak yanıtlayayım. Sanırım yazımı okumadınız. Zira ben Sedat Peker’in açıklamalarını değil, gazetecilik yolunu eleştirdim. Lütfen okuyun. Üslubunuzu hakikat bulmadığımı da belirtmeliyim” diyerek yazısının linkini paylaştı.

Bildirici bir daha sonraki paylaşımında da, “Bu da Sedat Peker’in açıklamalarının nasıl haber yapılması ve araştırılması gerektiği konusunda 11 Haziran’da yayımladığım yazı… Lütfen okuyun… İşte linki” diyerek Özdil’e şu yazısını gönderdi:

TIKLAYIN – Medya Ombudsmanı Bildirici, Sedat Peker’in savlarıyla ilgili ortaya çıkarılan yeni bilgi, ipucu ve ispatları derledi: Gazeteci, hiç bir sese, teze kulaklarını tıkamaz

• TIKLAYIN – Uğur Dündar’dan Sedat Peker paylaşımı: Halk, onu bir hata örgütü önderi olarak değil, pak toplum savaşçısı olarak görüyor
  • TIKLAYIN – Sedat Peker’den Uğur Dündar’ın paylaşımına karşılık: Kendisine teşekkür edip, pak toplum savaşçısı olmadığım manasına gelecek kelamlar söylemiş oldum
  • TIKLAYIN – Erk Acarer, ‘gazetecilik’ tartışmasında kendisini savunan Sedat Peker’e teşekkür etti, “Eleştirilerin de başımın üstünde yeri var” dedi
  • Gazeteci Uğur Dündar ile Zeynel Lüle içinde “Sedat Peker” gerginliği