93 yaşında mezun oldu: Bayraktarımız da var ATAK’ımız da daha fazlaca şeyler olacak

JoKeR

Active member
En genci 65, en yaşlısı 93 yaşında olan 51 Tazelenme Üniversitesi öğrencisi mezuniyet merasiminde cübbe ve kep giydi, diploma aldı. Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Atatürk Kültür Merkezi bahçesinde düzenlenen merasime MSKÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Sırrı Sunay Gürleyik, Menteşe Belediye Lideri Bahattin Gümüş, mezun olan öğrenciler, aileleri ile torunları katıldı.

ZOOM ÜZERİNDEN EĞİTİM GÖRDÜLER

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Tazelenme Yerleşkesinde eğitim bakılırsan öğrenciler pandemi devrinde zoom üzerinden derslerini devam ettirdiler. 4 yıllık eğitimlerinde spordan sıhhate, sağlıktan beslenmeye kadar ve kültürel etkinlikler ile teorik ve uygulamalı derslerde eğitimler aldılar.

‘EĞLENEREK ÖĞRENDİK’

Tazelenme Üniversitesi kurucusu Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Muammer Tuna, “2017 yılında Tazelenme Üniversitesine başlayan sizler mezuniyet etabına geldiniz. Bu 4 yıl ne kadar çabuk geçti. Güya birkaç yıl daha olsa, hatta 10×4 yıl olsa. Ancak olacak. 4 yıl boyunca epeyce değişik aktivitelerimiz oldu. Teorik derslerimiz, uygulamalı derslerimiz, ders dışı faaliyetlerimiz. Bizim temel sloganımız eğlenerek öğrenmek. Eğlenerek öğrendik. Dünyayı bir bakıma bir daha tanıdık” dedi.

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Sırrı Sunay Gürleyik ise, “Bir muvaffakiyet özverisiz, emeksiz ve fedakarlık yapmadan olmuyor. Evlerinizde oturmadınız. Yeni bir heyecanla, yeni bir şevkle yesyeni bir hayata yelken açtınız” dedi.
NİÇİN ŞİMDİYE KADAR BAYRAKTARIMIZ YOKTU?

Tazelenme Üniversitesi’nin en yaşlı öğrencilerinden 1945-1946 Antalya Köy Enstitüsü mezunu ilkokul öğretmeni 93 yaşındaki Zeliha Korkmaz, günümüz gençliğinin ellerindeki telefon ile vakit geçirdiklerini ve tembel olduklarını söylemiş oldu. Korkmaz, “Şimdiki gençler hayli tembel. Ellerinde telefon onunla vakit geçiriyorlar. Telefon ile vakit geçirmektense kendilerini ilerletecek, bir kültür konusu ile ilgilenseler yahut hiç bir şey yapmasalar ellerine bir kazık alıp yontsalar o da bir iş. Niçin şimdiye kadar bizim bir ATAK’ımız yoktu, Bayraktar yoktu? Demek ki çalışılmamış. Ancak artık yeni yeni gençlerimiz çalışıyor. Bayraktarımız da var ATAK’ımız da var. Daha da epeyce şeyler olacak. İnşallah gelecek jenerasyonun epey çalışmasını ve daha epeyce sanat tarafına, maharet ve buluşlar istikametinde çalışmalarını tavsiye ediyorum” dedi.
ALZHEIMER’I ÖNLÜYOR

Hukuk Fakültesi mezunu emekli Avukat Sevinç Göçügenci de Tazelenme Üniversitesi’nin kendilerine epey şeyler kattığını belirterek, “Şu anda tıpkı üniversite bitirmiş üzere heyecanım var. Tazelenme Üniversitesi bizlere hayli şeyler kattı. Ufkumuz açıldı, gençleştik. Etrafım biraz daha arttı. Hocalarımız bizlere fazlaca uygun bilgiler verdi. bununla birlikte eski detaylarımizi tazeledik ve yeni bilgiler öğrendik. Çok memnunum. Hatta ben bitsin istemedim. Diploma almayı istemedim. Diploma aldıktan daha sonra da öbür açılan yerlerde bizler kendi branşımızda öğretmenlik yapacağız ve ders vereceğiz. Tahminen Yüksek Lisans da yapabilirim. Yaşlılara tavsiyem meskende oturmasınlar. Ufuklarını genişletsinler, bir şeyler öğrensinler dağarcıklarını zenginleştirsinler. Bilhassa Alzheimer olmamaları açısından fazlaca değerli ve önleyici bir sistem bu” dedi.
TORUNLARI İLE GELDİLER

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Tazelenme Yerleşkesinden mezun olan öğrencilerin diplomaları protokol tarafınca verilirken, kimi öğrenciler yanlarında torunları ile diplomalarını aldılar. Türkiye’de birinci sefer düzenlenen diploma merasiminin akabinde Tazelenme Üniversitesi öğrencileri keplerini havaya attı.