Okul grevi 31 Ekim 2024: Adil bir sözleşme ve istikrarlı çalışma için sokaklarda

Eğitmen

Member
31 Ekim Perşembe, Eğitim ve Araştırma sektöründe grev olacak. Aninsei sözleşmeli okullar, üniversiteler, araştırma kurumları, akademiler, konservatuarlar ve devlet dışı okulların çalışanları kollarını kavuşturacak.

“Enflasyon üç yılda yüzde 18”

Hükümetin sunduğu Bütçe Kanunu'nun okunmasıyla güçlenen protestonun arkasındaki temel motivasyonlar arasında adil bir sözleşme ve istikrarlı bir çalışma yer alıyor. “Tüm bilgi sektörlerinde kesintilerle finanse edilen bir manevra. Son üç yılda maaşların satın alma gücünü aşındıran %18'lik enflasyon karşısında sözleşmede ek kaynak yok, yalnızca doğrusal kesintiler var. %5'ten biri üniversite ve araştırma için personel devrini azaltıyor ve 5.660 öğretmen ve 2.174 Ata'dan oluşan okul için keskin bir kesinti, güvencesiz istihdam da dahil olmak üzere okulun acil durumlarını artırıyor: Ata'nın dörtte biri ve öğretmenlere büyük zarar veren istikrarlı bir sözleşme yok sendika, işçilerin yaşamlarının yanı sıra eğitim de veriyor” diyor.

İtalya genelinde gösteriler

Tüm bu nedenlerden dolayı Flc Cgil, 31 Ekim Perşembe günü İtalya'nın 40 şehrinde gösteriler, mitingler ve ani kalabalıklarla tüm gün sürecek bir grev ilan etti. Roma'da ise gösteri sabah 10'dan itibaren Eğitim ve Liyakat Bakanlığı önünde yapılacak.

USB birliği de meydanda. All Saints tatilleriyle bağlantılı sonraki uzun hafta sonu da göz önüne alındığında, birçok okulun faaliyetlerinin sınırlandırılması veya engellenmesi muhtemeldir.

Mim: “Çalışma kitapları için daha fazla kaynak”

Milli Eğitim ve Liyakat Bakanlığı, eğitime yönelik, neredeyse yalnızca 2022-2024 ulusal öğretmen sözleşmesinin yenilenmesine yönelik bir manevra karşısında, öğretmenlerin maaşlarının artırılması da dahil olmak üzere yeni önlemlerin bulunduğunu hatırlatmak istedi. Maliye Bakanlığı, 13,7 milyon avro artan eğitim teklifini iyileştirme fonu, daha fazla kaynak gerektiren yeni INPS sistemindeki Pnrr eylemlerini ve emeklilik uygulamalarının yönetimini desteklemeyi amaçlıyor. Bu nedenle, 2024 yılı için harcama yetkisi 4 milyon avro artırılarak ders kitaplarının ücretsiz teminine yönelik müdahalelerin genişletilmesine olanak tanınıyor. Teknik-pratik öğretmen alımı reformunda da değişiklikler öngörülüyor: Yeni Kararname ile yarışmayı kazananların, hizmetin ilk yılında (2024-'25) gerekli eğitimi alarak yeterliliği elde etme zorunluluğu olacak. krediler, halihazırda öngörülen disiplin kategorilerine uymak.