Türkiye’nin birinci Yerli Ve Ulusal lens solüsyonu

JoKeR

Active member
Jeomed İlaç A.Ş. tarafınca üretilerek, Amerika, Rusya, Yunanistan ve Hindistan başta olmak üzere 50 ‘yi aşkın ülkeye ihraç edilen birinci yerli ve ulusal lens solüsyonunun katma bedel ürettiğini vurgulayan OSTİM Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Murat Yülek, “İthalat hacmi katma pahası yüksek ve teknolojik olarak fazlaca ağır olmayan bu mamüllerin bugüne kadar niye yapılmamış olduğu ne eksik olduğunu anlamak mümkün değil lakin artık Süleyman Beyefendi ve Jeomed şirketi bu yola çıktı.” formunda söz etti. İlaç endüstrinin gelmesi gereken noktada olmadığını lisana getiren Yülek, Jeomed üzere şirketlerin üniversite ve araştırma kuruluşlarıyla iş birliği halinde bu eserleri ürettiklerini belirtti. Yülek, “Üniversitemizin gururla partnerlik yaptığı Jeomed şirketi 50’yi aşkın ülkeye katma bedelli eser ihracatı olan bir teknoloji şirketi. Bu şirketler öncü şirketler, önleri açılması gereken şirketler, biz de üniversite olarak elimizden geldiği kadar bu biçimde yıldız şirketlerle iş birliği yapmaya çalışıyoruz.” dedi.

173 Ülke Türkiye’nin lens suyuyla gözünü yıkayacak

TBMM Sıhhat Komitesi Lideri Prof. Dr. Arife Polat Düzgün, Türk malını gördüğümüz vakit İstiklal Marşı’nı dinler üzere heyecanlandım diyerek kelamlarına başlayan Düzgün, bütün bürokratlarımıza seslenmek istiyorum; işleri kolaylaştıralım zorlaştırmayalım tek istediğimiz bu. Çalışmak en büyük ibadettir, lütfen çalışalım dedi.

Türkiye olarak yapamayacağımız hiç bir şey yok. 173 ülkede, lens kullanmak isteyenlerin Türk suyuyla gözünü yıkayacaklarını lisana getiren Düzgün, biz onların gözlerini aydınlatacağız, elimize aldığımız her şey niye Türk malı olmasın? Biz bütün dünya için üretiyoruz, üretmeye de devam etmek istiyoruz. Emeği geçen herkese teşekkür ederek kelamlarını sonlandırdı.

OSTİM OSB’de dünyada olmayan bir örgütlenme modeli var

Bugün ilçemiz, Üniversitemiz, OSTİM Sanayi Bölgemiz, ülkemiz için epeyce manalı bir merasimde bir ortada olduklarını tabir eden Yenimahalle Kaymakamı Selda Dural, OSTİM Organize Sanayi Bölgesi’nin ülkemiz için geçekten Üniversitelerde okutulması gereken bir model olduğunu vurguladı. Dural, burada ülkemizde, dünyada olmayan bir örgütlenme modeli var. Hakikaten tabandan ve işin ortasından gelen inşaların, yukardan aşağı değil aşağıdan üste yarattığı bir model ve bu model dünyaya ulaşmış bir durumda dedi. Yenimahalle ilçesinin Türkiye’nin istihdamına katkıda bulunan bir ilçe olduğunu vurgulayan Dural, “kamuoyu epeyce farkında değilse de OSTİM ve İvedik Organize Sanayi Bölgelerinde ülke iktisadı için hayati kıymete sahip olan pekfazlaca alanda sessiz sedasız epeyce büyük işler başarılıyor, istihdam sağlanıyor.” dedi. Dural, akademik takviye manasında OSTİM Teknik Üniversitesinin varlığının fazlaca kıymetli olduğunu belirtti. Dural, OSTİM Teknik Üniversitesinin eğitim-öğretimin yanı sıra ülkemizin üretim dalına de fazlaca büyük katkılar sağladığını gördüğünü söz etti.

Türkiye kendi kendine kâfi

Türkiye’in nitekim en temel sorunlarından biri cari açk sorunu olduğunu belirten KOSGEB Lideri Hasan Basri Kurt, “ısrarla söylemiş olduğimiz Türkiye’nin kendi kendine kâfi hale gelmesidir. Türkiye’de bu cari açık sorunu yalnızca bugünün sorunu değil, yüz yılı bulan bir geçmişi var. Türkiye ne vakit bilim ve teknolojide arge ve inovasyonu bıraktı, ne vakit girişimcilik hamasetini bir kenara koyduysa bu biçimde bu sorunlar kendini göstermeye başladı.” dedi.

Kurt, epeyce şükür bugün bir muvaffakiyete şahitlik ediyoruz. KOSGEB olarak inanın her geçen gün daha da büyüyen bir biçimde bu girişimciliğin, inovasyonun cüretle ilerlediğini görmekten memnunluk duyduğunu tabir etti.

Bu yapılan işlerde kimi düzenlemelerle ilgili kısıtlar, eksiklikler olabilir fakat Türkiye’nin pandemi daha sonrasında en süratli toparlanan ülkelerden biri olacağını vurgulana Kurt, dünyada kırılmış olan bir tedarik var ve bu tedarik ağı içerisinde Türkiye nitekim çok kuvvetli bir biçimde genç nüfusuyla dinamik teşebbüsçü şirketlerle fazlaca daha avantajlı bir yere gelecek. KOSGEB ailesi olarak her yıl binin üzerinde Arge projesine dayanak oluyoruz, olmaya da devam edeceğiz. Jeomed’i tebrik ediyor, KOSGEB ve OSTİM Teknik Üniversitesiyle başladıkları yolda epeyce daha fazlasını gerçekleştirecekler diyerek kelamlarını sonlandırdı.

“Jeomed İlaç A.Ş Türkiye Cumhuriyeti için emek verecektir ve yaşayacaktır”

“Her fabrika bir kaledir”

Ülkemiz için emek vereceğini ve Jeomed İlaç A.Ş.’yi yaşatacaklarını vurgulayan Jeomed İlaç A.Ş. İdare Heyeti Lideri Süleyman Polat, “her fabrika bir kaledir, biz ne kadar hayli fabrika kurarsak gençlerimizi ülkemize kazandırmış oluruz. Bu ülke için hepimiz çalışmalıyız, üretmeliyiz” dedi. KOSGEB’in fazlaca kısa müddette dönüş yaptığını ve iş birlikleri için teşekkür eden Polat niyetlerini, “Arge projesi olarak bunu başarıp yalnızca global firmalara mal edilen yüksek teknolojik mamüllerini Jeomed üzere Türkiye’nin neferi bir firmanın üreteceğine inandık ve Türk halkına armağan ettik.

OSTİM Teknik Üniversitesi nitekim Sanayi Dünyasının Üniversitesi ve bu biçimde bir üniversite nitekim lazımdı. Büyük dayanakları için epeyce teşekkür ederiz.” biçiminde tabir etti. Bizler üretmek istiyoruz, bizlere takviye olun diyen Polat, bir yıl geçmeden daha büyük projelerle sizlere kendimizi hatırlatacağız diyerek kelamlarını sonlandırdı.