Yazdığım âlâ şeylerin peşinden gittim

JoKeR

Active member
Birinci yapıtınız yayınlandığında neler hissettiniz?

Heyecanlıydım, oldukcaça da memnun. Hayalini kurmaya çalıştığım şeyin nihayet gerçekleşmiş olması şaşırtıcıydı. Heyecanlı, keyifli ve şaşkın olduğumda da epey konuşurum. bir daha o denli oldu. Konuştum, sevdiklerimin başını şişirdim biraz.

Kitabınızı elinize alınca birinci vakit içinderda ne yaptınız?

Kitaba bakıp bakıp gülümsedim. “Yazdım, belgeyi hazırladık, basıldı ve artık elimde tutuyorum” fikri inanılmaz geliyordu. Hem inanılmaz tıpkı vakitte memnunluk verici.

Kitabınızı birinci kime imzaladınız?

Babama imzaladım. aslına bakarsanız kitabı da babama ithaf etmiştim. Kendisi birinci okurum ve eleştirmenim olur.

Yazmaya nasıl başladınız?

Üç Yüzlü Ejderhanın Anlamsız Öyküsü, Merve Çakır, İz Yayıncılık.

İlkokula gidiyordum. Bir gün yazmak istediğime karar verdim. Açıkçası niçinini bilmiyorum. Kütüphanesi olan, kitap okunan bir meskene doğmuştum. Çok kişi yazmış, ben niye yazamayayım diye düşündüm sanırım. Lakin ne yazacağım hakkında en ufak fikrim yoktu. daha sonra ne oldu da yazacak bir şeyler buldum hatırlamıyorum. aslına bakarsanız bir yaşa kadar da sistemli gitmedi bu uğraş. Vakit ortasında de çocuk Merve’nin yüreği gitmişti. Bu denli kişi yazmış, ben niye yazayım, diye düşünmeye başladım bu kere. Becerememe, makus yazma korkusu peşimi bırakmadı. Gerçekten o denli de oldu. bir süre beceremedim, berbat şeyler yazdım, çokça ret karşılığı aldım mecmualardan. daha sonra orta ara da olsa uygun şeyler yazmaya başladım. Okumayı hiç bırakmadım alışılmış. Okuduklarımın ve orta ara yazdığım yeterli şeylerin peşinden gittim.

SESSİZLİĞİN OLDUĞU YERDE MÜELLİFİM

Gece mi yazarsınız, gündüz mü?

Pek fark etmiyor aslında. Yalnızca sessizlik olması lazım. Sessizliğin olduğu her an her yerde yazabilirim.

Defter mi, bilgisayar mı?

Katiyen defter. Nitekim yazmaya birinci başladığımda bilgisayarda yazıyordum. Ama daha sonra deftere yazmayı denemek istedim. Fark ettim ki zihnim bu türlü daha âlâ çalışıyor, daha yeterli düşünebiliyorum. O günden beri de ne yazarsam yazayım kesinlikle defter kullanıyorum. Deftere yazıp oldu bu artık, dedikten daha sonra bilgisayara geçiriyorum.