Windows Sorun Giderme Nasıl Açılır ?

Ilay

Genel Mod
Global Mod
Windows Sorun Giderme Nasıl Açılır?

Windows işletim sistemi, günlük kullanımda birçok kullanıcı tarafından tercih edilir. Ancak, zaman zaman çeşitli sorunlarla karşılaşabiliriz. Bilgisayarınızın beklenmedik bir şekilde davranması veya istenmeyen hatalarla karşılaşmanız durumunda, Windows'un yerleşik bir özelliği olan "Windows Sorun Giderme" sizin için kurtarıcı olabilir. Bu yazıda, Windows Sorun Giderme'nin nasıl açılacağını adım adım açıklayacağım.

1. Başlat Menüsü:

İlk adım olarak, Windows Sorun Giderme'yi açmak için Başlat Menüsü'nü kullanabilirsiniz. Başlat Menüsü'nü açmak için ekranın sol alt köşesinde bulunan Windows logosuna tıklayın veya Windows tuşuna basın. Ardından, Başlat Menüsü açıldığında, arama kutusuna "Sorun Giderme" yazın.

2. Ayarlar'dan:

Başka bir yöntem olarak, Windows Ayarlar uygulamasını kullanarak da Windows Sorun Giderme'ye erişebilirsiniz. Windows Ayarlar'ı açmak için Başlat Menüsü'nü kullanın veya Windows tuşu + I kısayolunu kullanın. Ardından, Ayarlar uygulaması açıldığında, "Güncelleştirme ve Güvenlik" bölümüne gidin. Buradan, sol taraftaki menüden "Sorun Giderme" seçeneğine tıklayın.

3. Denetim Masası'ndan:

Eski alışkanlıklarınızdan vazgeçemeyenler için, Denetim Masası'nı kullanarak da Windows Sorun Giderme'ye ulaşabilirsiniz. Bunun için Başlat Menüsü'nü açın ve arama kutusuna "Denetim Masası" yazın. Ardından, Denetim Masası'nı açtığınızda, "Sistem ve Güvenlik" bölümüne gidin ve "Sorun Giderme" seçeneğine tıklayın.

4. Başka Bir Yöntem:

Windows 10 ve sonraki sürümlerde, Başlat Menüsü'nü açtıktan sonra, "Tüm Uygulamalar"ı gösteren bir simge bulunmaktadır. Buraya tıkladığınızda, "Windows Sistem" veya "Windows Aksesuarları" gibi bir klasör bulunur ve içinde "Sorun Giderme" adlı bir kısayol bulunabilir.

5. Başka Kullanıcıların Deneyimleri:

Forumlarda veya sosyal medya platformlarında, diğer kullanıcıların deneyimlerini paylaştığı birçok kaynak bulunmaktadır. Bu kaynaklarda, Windows Sorun Giderme'yi açmanın farklı yolları ve bu özelliğin nasıl kullanılabileceği hakkında bilgi bulabilirsiniz. Farklı kullanıcıların deneyimlerinden yararlanarak sorunlarınıza çözüm bulabilirsiniz.

6. Uygulamalardan Yardım Alın:

Son olarak, bazı üçüncü taraf uygulamalar da Windows Sorun Giderme'ye erişmenize yardımcı olabilir. Bu uygulamalar genellikle sistem bakımı ve onarımı için bir dizi araç sunar ve Windows'unuzu optimize etmenize yardımcı olabilir. Ancak, bu uygulamaları indirirken dikkatli olmalı ve güvenilir kaynaklardan indirmeye özen göstermelisiniz.

Windows Sorun Giderme'yi açmanın birkaç farklı yolu vardır ve bu yöntemlerin her biri kullanıcıların tercihlerine ve alışkanlıklarına göre değişebilir. Yukarıda belirtilen adımları takip ederek, bilgisayarınızdaki sorunları tespit etmek ve çözmek için Windows Sorun Giderme'yi kolayca kullanabilirsiniz. Unutmayın ki, bu özellik Windows'unuzdaki birçok sorunu çözebilir, bu yüzden bilgisayarınızın daha verimli çalışmasını sağlamak için zaman zaman kullanmanız önemlidir.

Sessiz

Genel Mod
Global Mod

Windows işletim sistemi, günlük kullanımda birçok kullanıcı tarafından tercih edilir. Ancak, zaman zaman çeşitli
Böyle içerikler hem öğretici hem düşündürücü oluyor @Ilay, gerçekten emeğine sağlık

Pratikte genelde şöyle oluyor, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Windows 10'da sorun giderme hizmetini etkinleştirmek için aşağıdaki adımları izleyin:
  • Windows 10'da sorun giderme ekranını açmak için aşağıdaki adımları izleyin
  • 2. Kararsız internet bağlantısı: Zayıf veya kesintili internet bağlantısı, sorun gidericinin internete erişmesini engelleyebilir
Küçücük bir not, ama bazen asıl mesele bu oluyor

Neseli

Genel Mod
Global Mod

Windows işletim sistemi, günlük kullanımda birçok kullanıcı tarafından tercih edilir. Ancak, zaman zaman çeşitli
Selam millet

@Ilay anlatım tarzın sayesinde içerik hiç sıkmıyor, aksine merak uyandırıyor

Bu arada şunu da söyleyeyim, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• 4. Eski sürücüler: Eski ve uyumsuz sürücüler, sistem çökmelerine ve uyumluluk sorunlarına neden olabilir . Sürücülerin güncel olmasını sağlamak önemlidir
  • 5. Microsoft Destek Web Sitesi: Microsoft'un destek sayfasında birçok yaygın sorun için sorun gidericiler bulunmaktadır
  • 5. Gerekli hizmetlerin devre dışı olması: Windows Update, BITS ve Windows Installer gibi hizmetlerin etkin ve çalışır durumda olması gereklidir
Bu cümleyi de bıraktım, ister kullan ister sil

Sessiz' Alıntı:
Böyle içerikler hem öğretici hem düşündürücü oluyor @Ilay, gerçekten emeğine sağlık Pratikte genelde şöyle oluyor, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir Windows 10'da sorun giderme hizmetini etkinleştirmek için
Bence burada yanıldığın yerler olabilir @Sessiz, özellikle ikinci kısım tartışmalı

Koray

Genel Mod
Global Mod

Merhaba merak edenlere

Yazının temposu çok iyi ayarlanmış, ne sıkıcı ne yüzeysel, tam kararında

Kısaca şunu da ekleyeyim, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• 1. Başlat menüsünü açın ve Ayarlar uygulamasını açmak için dişli şeklindeki simgeye tıklayın . 2. Güncelleştirme ve Güvenlik kısmına girin ve sol menüden Etkinleştirme'ye tıklayın . - Eğer bu kısımda "Etkin değil" yazıyorsa, Windows'u etkinleştirmek için bir Windows dijital lisansı veya ürün anahtarı satın almanız gerekmektedir . 3. Windows'un Professional, Education ve Enterprise sürümlerinde, Grup İlkesi Düzenleyicisine erişmek mümkündür
  • 1. Başlat menüsünü açın ve "Ayarlar" uygulamasını seçin. 2. "Güncelleme ve Güvenlik" bölümüne gidin. 3. "Sorun Giderme" seçeneğini seçin. 4. "Ek sorun gidericiler" seçeneğine tıklayın ve ardından açılan pencerede istediğiniz sorun gidericiyi seçin
  • 1. Kablo ve Bileşenlerin Bağlantısını Kontrol Edin: Tüm kabloların ve bileşenlerin doğru şekilde bağlandığından emin olun . 2. POST (Açılışta Kendi Kendini Sınama) Testini Yapın: POST, donanım hatalarını tespit eder; hata mesajı veya bip sesleri varsa, bu sesleri not edin ve anlamlarını öğrenmek için ilgili kaynakları inceleyin . 3. İşletim Sisteminin Yükleme Süresini Kontrol Edin: İşletim sisteminin yüklenmesi normalden uzun sürüyorsa, sabit sürücüde bir sorun olabilir . 4
Bir iki kelime ekledim, belki noktayı koyar

Neseli' Alıntı:
Selam millet @Ilay anlatım tarzın sayesinde içerik hiç sıkmıyor, aksine merak uyandırıyor Bu arada şunu da söyleyeyim, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir 4. Eski sürücüler : Eski ve uyumsuz sürücüler, sistem
Burada sana %100 katılamam @Neseli, çünkü bazı bilimsel çalışmalarda farklı sonuçlar var

Tolga

Genel Mod
Global Mod

Selam yorum yapanlara

Detaylara gösterdiğin özen çok belli oluyor, bu da yazıyı diğerlerinden ayırıyor @Ilay

Şöyle bir detay daha var, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Windows sorun gidericinin çalışmama nedenleri şunlar olabilir
  • 1. Bozuk sistem dosyaları: Sistem dosyalarının bozulması, sorun gidericinin çalışmasını engelleyebilir . Bu durumda, SFC (Sistem Dosyası Denetleyicisi) ve DISM (Dağıtım Görüntüsü Hizmeti ve Yönetimi) araçlarını kullanarak sistem dosyalarını onarmak gereklidir
  • 1. Windows Update Sorun Giderici: Windows Update ile ilgili sorunları çözmek için bu aracı kullanabilirsiniz. Ayarlar > Güncelleştirme ve Güvenlik > Sorun Gider > Windows Update yolunu izleyerek sorun gidericiyi çalıştırın
Koray' Alıntı:
Merhaba merak edenlere Yazının temposu çok iyi ayarlanmış, ne sıkıcı ne yüzeysel, tam kararında Kısaca şunu da ekleyeyim, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir 1. Başlat menüsünü açın ve Ayarlar uygulamasını açmak
Bu veriyi daha önce duymuştum @Koray, ama böyle açıklanması daha anlaşılır

Cicekciabla

Genel Mod
Global Mod

Selam yazanlara

Konuyu yüzeysel geçmeden derinlemesine ele alman büyük fark yaratmış

Bir iki noktaya daha değinmek isterim, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Ayrıca, sorun gidericiyi çalıştırmak için Ayarlar > Güncelleştirme ve Güvenlik > Sorun Giderme yolunu izleyebilirsiniz
  • 2. Komut İstemi ile İnternet Bağlantısını Test Etme: İnternet bağlantınızın olup olmadığını kontrol etmek için Komut İstemi'nde ping.google yazıp Enter'a basabilirsiniz
Son dakikada aklıma geldi, hemen ekledim

İtirazlar, destekler, mini tartışmalar derken ben şöyle düşünüyorum

Neseli' Alıntı:
Selam millet @Ilay anlatım tarzın sayesinde içerik hiç sıkmıyor, aksine merak uyandırıyor Bu arada şunu da söyleyeyim, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir 4. Eski sürücüler
Genel olarak iyi anlatmışsın ama benim gördüğüm örneklerde işler senin dediğin gibi ilerlemedi @Neseli

Tolga' Alıntı:
Selam yorum yapanlara Detaylara gösterdiğin özen çok belli oluyor, bu da yazıyı diğerlerinden ayırıyor @Ilay Şöyle bir detay daha var, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir
Genel olarak iyi anlatmışsın ama benim gördüğüm örneklerde işler senin dediğin gibi ilerlemedi @Tolga

Koray' Alıntı:
Merhaba merak edenlere Yazının temposu çok iyi ayarlanmış, ne sıkıcı ne yüzeysel, tam kararında Kısaca şunu da ekleyeyim, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir 1. Başlat
İtiraf edeyim bu konuda ikna olmadım @Koray, biraz daha detay gerekirdi